0543 473 22 62

Polietilen pe granul – elteks

Polietilen pe granul – elteks

POLİETİLEN PE GRANÜL – ELTEKS

PE Granül ( Elteks ) = Polietilen: Polietilen, çok çeşitli ürünlerde kullanılan bir termoplastiktir. İsmini monomer haldeki etilenden alır, etilen kullanılarak polietilen üretilir. Plastik endüstrisinde genelde ismi kısaca PE olarak kullanılır. Etilen molekülü C2H4 , aslında çift baş ile başlanmış iki CH2’den oluşur. (CH2=CH2) Polietilenin üretim şekli, etilenin polimerizasyonu ile olur. Polimerizasyon metodu, radikal polimerizasyon, anyonik polimerizasyon, iyon koordinasyon polimerizasyonu ve katyonik polimerizasyon metodları ile olabilir. Bu metodların her biri farklı tipte polietilen üretimi sağlar.

KULLANIM ALANLARI

Çamaşır suyu, şampuan, deterjan vb. bir çok ürünün ambalaj üretiminde polietilen granül kullanılır. Aynı zamanda geri dönüşümü sağlanmış PE de kullanılır. Polietilenin geniş bir kullanım alanı vardır ve çok ucuzdur.

ALÇAK YOĞUNLUKLU POLİETİLEN (AYPE)

Alçak Yoğunluklu Polietilenülere ait Genel Özellikler:

  • Yoğunluğu 0.91-0.93 gr/ml.dir.
  • Maksimum kullanılabilir sıcaklığı 80’C dir.
  • Erime sıcaklığı 120’C dir.
  • Esnek ve buruşmaz özelliğe sahip bir plastiktir.

AYPE plastikleri, pürüzsüz, esnek ve nispeten saydam olduğundan dolayı film hammaddesi olarak en çok kullanılır. Ayrıca çuval, büzgü ve germe şalı, çöp torbası, ekmek ve sandviç torbası, bakkal torbaları, margarin tüpleri, hardal ve kahve kabının esnek kapakları yapımında kullanılır.

Firmamız çeşitli tiplerde AYPE üretim ve satışı yapmaktadır. Geniş ürün çeşitlerimizden, ihtiyacınız olan ürün tipi için irtibata geçiniz.

YÜKSEK YOĞUNLUKLU POLİETİLEN (YYPE)

YYPE, görünüm olarak AYPE’e benzese de ondan çok daha sert, molekül kütlesi 150.000-400.000 dolaylarında bir polimerdir. Suya ve kimyasal maddelere direnci iyidir. Ilık ve açık hava konullarına AYPE’de olduğu gibi dayanıklı değildir. Özel dolgularla bu direnç artırılabilir. Mekanik özellikler çok iyi olup, özellikle darbe ve çekme dayanımları yüksektir. Bazı dolgu maddeleriyle de özellikler daha da iyileştirilir. Normalde çekme dayanımı 225-350 kgf/cm2 civarındadır. sıcaklık dayanımı 100’C’nin üzerindedir.
Enjeksiyon, ekstrüzyon, toz kaplama, film çekme, döner kalıplama, gibi birçok biçimlendirme yöntemine uygun bir malzemedir. Enjeksiyon kalıp sıcaklığının 50-70’C’de tutulması cihazdan çıkan ürün kalitesini yükseltir. HDPE elektriksel uygulamalara da çok elverişlidir.
Firmamız çeşitli tiplerde YYPE üretim ve satışı yapmaktadır. Geniş ürün çeşitlerimizden, ihtiyacınız olan ürün tipini yan taraftan seçebilirsiniz.

15 Ağustos 2016
8.698 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN